Skip to main content
Nieuws

Vrouwen gaan ondernemen binnen stichting

Natuurlijk willen we jullie, ook in de zomertijd, op de hoogte houden van onze stichting die dankzij jullie hulp zoveel kan bieden aan de kansarme mensen in ‘onze’ wijk.

De coronatijd is voor iedereen een zware tijd geweest in de wijk Egypte Verde. Vanwege de strenge maatregelen mochten de kinderen, bijna 2 jaar lang, niet naar het tehuis komen. Uiteraard is de keuken van ons tehuis volop in bedrijf gebleven. De maaltijden werden opgehaald door de moeders of de verzorgers van de gezinnen en werden buiten uitgedeeld waardoor de kinderen toch gevoed bleven. Veel vrouwen zijn in deze periode hun baan verloren en op hulp van de overheid hoefden ze niet te rekenen.

Afgelopen december hebben we aangeboden om vrouwen les te geven in fijn handwerk. Zo’n 40 vrouwen hebben deze kans gegrepen en hebben gebruik gemaakt van deze gratis lessen. Ze hebben naai- brei- of haakles gevolgd waardoor ze zelf in staat zijn producten te vervaardigen of te herstellen. Het resultaat mag er zijn. De vrouwen hebben geleerd om prachtige kussens en kleding te maken. De kussens gaan we verkopen bij Hedi-meubelen en de kleding wordt verkocht via Number3 fairfashion. Wellicht gaan we nog op zoek naar een andere afzetmarkt.

Inmiddels hebben we ook een kleine werkruimte gehuurd in de wijk waar geprobeerd wordt continuïteit in deze handwerklijn te creëren. Overdag wordt de ruimte goed benut. Op deze manier proberen we steeds meer dat er zelfredzaamheid ontstaat binnen deze arme bevolkingsgroep.

Het is fantastisch om te zien dat dit mogelijk is door jullie vrijgevigheid. Waarvoor heel, heel erg veel dank. Weet dat jullie gift van enorme betekenis is en dit door iedereen bijzonder gewaardeerd wordt.

Ik wens jullie allen een goede zomer, een fijne vakantietijd en nogmaals onze grote dank.

Warme groet,
Sjanet Heerkens
Stichting Bogota Zonder Honger

Translate »