Skip to main content
Nieuws

20 jaar Stichting Bogota Zonder Honger en Roelof Hemmen ambassadeur.

Het verhaal van Roxani, Andrés en Aranza,

Om het jaar af te sluiten hebben we een aangrijpend verhaal voor jullie, van 3 Venezolaanse kinderen bij ons in de stichting. Roxani en Andrés. Zij zijn beiden 12 jaar en Aranza is 5 jaar oud. Hoewel Roxani nog maar 12 is, is ze de tante van Andrés en Aranza, want zij is de jongste zus van hun moeder. De moeder heet Elisabel, zij heeft nog 4 andere broers en zussen, allemaal van een andere vader. Elisabel is al 11 jaar samen met haar partner Argelio, de vader van Aranza. Roxani is in mei 2018 in Colombia gearriveerd. Andrés en Aranza samen met hun moeder in december 2018.

De crisis in Venezuela heeft ervoor gezorgd dat vele Venezolanen zijn gevlucht naar Colombia, op zoek naar een beter leven. Velen van hen zijn illegaal in Colombia en hebben geen papieren bij zich. Net zoals deze familie. Sinds kort hebben we steeds meer Venezolaanse kinderen in de stichting die hulp nodig hebben.

Het gezin van 5 woont samen in een klein appartementje in onze wijk Egipto, ze kijken uit op de stichting. Alle vijf slapen ze in één kamer. Beide ouders zijn werkloos, hoewel Argelio elke dag in de Transmilenio (bussen van Bogotá) muziek gaat zingen en probeert zo geld in te zamelen. Soms levert dit 1 euro op, maar vaak veel minder.

”De stichting geeft onze kinderen elke dag een lach op hun gezicht en dat maakt ons enorm gelukkig”, aldus mama Elisabel. Zij haalt elke dag de lunch op voor de kinderen. Roxani, Andrés en Aranza komen altijd met enthousiasme naar de activiteiten en zijn er als de eersten bij. Roxani en Andrés houden van de Engelse les en Aranza is dol op knutselen.

De stichting is voor vele kinderen een uitlaatklep, waar ze zichzelf kunnen zijn en zich kunnen amuseren met familie en vrienden. Voor alle ouders is het een vaste waarde, de stichting biedt hen hulp wanneer ze het meest nodig hebben.

Dankzij jullie steun hebben we naast onze dagelijkse voedzame lunch, ook 12(!) keer voedselpakketten uit kunnen delen aan alle kinderen en volwassenen die opgroeien in armoede in de wijk Egipto. Hartelijk dank hiervoor! Jullie maken het mogelijk dat ouders zich geen zorgen hoeven te maken dat hun kind honger lijdt.

Met deze woorden willen we aangeven, dat het leven op aarde voor vele mensen een zware dobber is en op dit moment ook voor velen onder ons. Laten we kerst en het nieuwe jaar vreedzaam ingaan en dat we met z’n allen snel verlost worden van de pandemie.

Hartelijke groet,
Esther de Bie, Sjanet Heerkens
Stichting Bogota Zonder Honger

Translate »