Skip to main content

Fundación Egipto Con Futuro

In 2002 leerden we Bertilda en haar initiatief kennen, een Colombiaanse vrouw met een groot hart voor de kinderen in de arme buurt. Ze begon met een gaarkeuken voor een aantal kinderen in de buurt, die krap bij kas zitten. Ze zocht sponsors voor rijst en eieren, en zo bood ze elke weekdag een sobere maaltijd aan voor de kinderen. Dankzij de hulp van stichting Bogota Zonder Honger kon ze de gaarkeuken uitbreiden. Zowel de keuken zelf werd uitgebreid als het aantal kinderen. Het werd al gauw een succes.

In 2007 werd het initiatief gedoopt tot een stichting genaamd Fundación Egipto Con Futuro onder begeleiding van Bertilda en enkele familieleden. In die tijd was Maria Esther Moreno directrice en boden kleinkinderen Katherin Moreno en Laura Moreno ook hulp tijdens het voorbereiden van de lunch. Nadat de familie afscheid moest nemen van Maria Esther, na een lange strijd tegen kanker, werd Laura Moreno directrice. Dit is zij tot op heden nog steeds.

De Colombiaanse stichting krijgt steun vanuit alle hoeken. Vanuit Colombiaanse organisaties worden voornamelijk activiteiten aangeboden. Indien men een activiteit organiseert, zorgen ze voor cadeautjes en snacks voor de kinderen. Een aangename tijd beleven is het motto. Af en toe zijn er sponsors die voeding doneren zoals een zak rijst, olie of bonen. Dit gebeurt helaas niet op frequente basis. Stichting Bogota Zonder Honger is de hoofdsponsor en zorgt maandelijks voor een grote som geld.

Na zoveel jaren van samenwerking is communicatie heel belangrijk. Er is bijna dagelijks contact tussen Laura en Sjanet om zo op de hoogte te blijven van wat er gaande is in de stichting.

Translate »