Skip to main content
Nieuws

Grote plannen

Lieve mensen,

Enkele weken geleden ben ik samen met mijn man Evert naar Colombia geweest en hebben we uiteraard ook het tehuis in Bogotá bezocht. Ook daar hebben ze zware tijden beleefd vanwege de pandemie. Lange tijd heeft het tehuis de deuren voor opvang moeten sluiten en was het enkel mogelijk om maaltijden buiten uit te delen en de kinderen op de speelplaats op te vangen voor activiteiten. Eerder dit jaar was het mogelijk om vanuit de stichting vier tenten aan te schaffen zodat kinderen, medewerkers en vrijwilligers droog konden staan tijdens het uitdelen van de maaltijden. Inmiddels kleurt het gebied op de pandemiekaart niet meer donkerrood maar ‘slechts’ oranje en dat betekent dat de scholen en ook het kindertehuis met ingang van het nieuwe jaar de deuren weer mogen openen.
Ik heb tijdens mijn verblijf in Bogotá als hulpje van de medewerkers en vrijwilligers weer eens opnieuw ervaren dat het kindertehuis op een eerlijke en goede manier bijdraagt aan het verminderen van de armoede en de honger en zo haar steentje bijdraagt aan het verbeteren van het welbevinden van de allerarmsten in de wijk.

Dankzij alle steun die we krijgen van bedrijven, instanties en particulieren, is het mogelijk om alle kinderen, iedere dag opnieuw, te voorzien van een maaltijd en kunnen er voor hen activiteiten worden georganiseerd. Ook worden er tweewekelijks voedselpakketten uitgedeeld aan de allerarmsten. Er zijn bijna geen woorden voor om te zeggen hoe dankbaar ik ben voor jullie steun!

Tijdens ons verblijf hebben we meer contact gekregen met volwassenen uit de wijk. Er heerst meer armoede dan voorheen omdat vrijwel iedereen zijn of haar baan tijdens de pandemie heeft verloren. Zo kwam het idee bij ons naar boven om ook hen extra hulp te bieden. Er wordt een klein bedrijfje opgericht waarin mensen uit de wijk kleding, wandkleden, kussens etc gaan maken. Ze krijgen daarbij hulp van een plaatselijke onderwijsinstelling die hen wegwijs maakt in het handwerk. We zullen een label gaan ontwerpen en zo proberen een afzetmarkt te vinden in Colombia en…waarom niet, we gaan het ook in Europa op de markt brengen. Uiteraard hopen we dat ook dít project slaagt zodat deze mensen, op den duur, zelfvoorzienend kunnen zijn.

Uiteraard hopen we dat jullie ook in 2022 onze stichting een warm hart toedragen. Weet dat wat je bijdraagt, daadwerkelijk gevoeld wordt en bovenal bijzonder gewaardeerd wordt door de kinderen, hun ouders en anderen in ‘onze’ wijk. Daarvoor veel dank!

We hopen op een jaar waarin er minder beperkingen nodig zijn en waarop we allemaal weer wat meer mogen genieten van wat er in de wereld te zien en te beleven valt. Mede namens Esther wens ik jullie prettige kerstdagen en een goed, liefdevol en gezond 2022.

Warme groeten,
Sjanet

Translate »