Skip to main content
Nieuws

20 jaar Stichting Bogota Zonder Honger en Roelof Hemmen ambassadeur.

Twintig jaar geleden hebben mijn man Evert en ik ons hart gelegd in een tehuis in een van de armste wijken in Bogota. Het tehuis dreigde destijds gesloten te worden vanwege achterstallig onderhoud. Aangezien wij meubelen importeren vanuit Colombia, besloten wij om dit tehuis geheel op te knappen zodat het van de ondergang gered werd. De kinderen uit de wijk, mochten op deze plek iedere dag een maaltijd komen eten. Wat begon met 80 kinderen, groeide uit naar 120 mondjes die dagelijks gevoed moesten worden. In 2007 hadden we besloten om een stichting op te zetten. Dit werd Stichting Bogota Zonder Honger. We kregen al snel een ANBI status.
We mogen terug kijken op een zeer geslaagd project. We hebben veel donateurs en het aantal kinderen is uitgegroeid naar 230. Naast de maaltijd die ze iedere dag krijgen, volgen ze nu ook lessen en vrijetijd besteding. De kinderen zijn heel de dag welkom bij de stichting en mogen aan allerlei activiteiten meedoen.

Nieuw initiatief

Het laatste jaar hebben we een naai, brei en haak project opgezet voor de vrouwen, die hun baan allemaal verloren zijn door de pandemie. Dit heeft geresulteerd in sierlijke kussentjes. Deze zijn te bezichtigen en te koop bij Hedi Meubelen. De gehele opbrengst gaat naar de stichting. De vrouwen verdienen een eerlijk loon en de prijzen zijn aantrekkelijk!

Roelof Hemmen

Met trots wil ik jullie voorstellen aan de nieuwe ambassadeur Roelof Hemmen. De nieuwslezer bij de talkshow Jinek op RTL 4. Daarnaast is Roelof journalist en heeft hij jaren lang het RTL nieuws voorgelezen. Ook is hij werkzaam geweest bij Radio 538. We zijn heel blij dat Roeland Hemmen ambassadeur van de Stichting Bogota Zonder Honger is en zich in wil zetten voor onze stichting.

Ik wens jullie fijne Kerstdagen toe en een gezellig en gezond 2023. Mijn dank is groot voor alle steun die de kinderen van jullie mogen ontvangen. Zonder jullie zou dit niet te verwezenlijken zijn!

Hartelijke groeten,
Sjanet Heerkens
Stichting Bogota Zonder Honger

Translate »