Skip to main content
Nieuws

Nieuwsbrief april 2020, updates in verband met corona

Ook kindertehuis getroffen door Corona

Beste mensen,

Nederland en alle andere Europese landen en wereldwijd zitten allemaal gevangen in het web van de Corona. Helaas heeft het ook onze stichting Bogota Zonder Honger bereikt en hebben we de nodige maatregelen moeten treffen.

In deze zware tijd proberen we met man en macht er het beste van te maken. Het is nu van belang dat de kinderen iedere dag een warme maaltijd krijgen. De maaltijden worden op dit moment buiten uitgedeeld en moet daar ook genuttigd worden of mee naar huis genomen worden. Helaas mogen op dit moment ook maar enkele kinderen tegelijk naar binnen.

Les geven is op dit moment tot 30 april verboden, dus is er een programma opgesteld om thuis te maken met huiswerk. Voor de kinderen die vragen hebben, mogen naar de stichting komen en vragen stellen, of uitleg.

In dit soort landen komt het economisch heel hard aan. Voor de meeste mensen is het lot, geen werk, dan ook geen inkomen. Aangezien de meeste mensen helemaal geen verzekering hebben kan het aantal besmette mensen niet geteld worden. In de wijk Egipto zijn veel ouders die moeten bedelen of op straat staan met een klein kraampje, in de hoop een paar kauwgoms te kunnen verkopen, maar ook dit is nu verboden, een echte ramp!

Voor de kokkinnen, de leidinggevenden en de leerkrachten is het aanpakken en aanpassen.

Laten we samen de kracht houden om met dit dilemma om te gaan en ons zo goed mogelijk in gaan zetten en uit te kijken naar betere tijden.

Ik hoop jullie allen zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Sjanet Heerkens
Stichting Bogota Zonder Honger

Translate »